Obezita a zbytočný cukor v nápojoch

Autor: Peter Varša | 20.2.2012 o 7:00 | Karma článku: 5,58 | Prečítané:  917x

Sladké veci chutia lepšie. Kým som neriešil váhu, bolo mi skoro jedno koľko cukru míňam. Keď sa snažím schudnúť, zrazu je situácia iná. Cukor je jedna z prvých vecí, ktoré sa snažím obmedziť, vynechať. Neurobí to zázraky, ale pomôže.

Cukor zbytočne pridáva kalórie, ale nezasýti. Pri chudnutí sa snažím znižovať kalorický príjem. Keďže som pohodlný, tak hľadám čo najmenej problematické miesta, kde možno "ušetriť" - prestať sladiť je (pre mňa) jeden tých menej bolestivých spôsobov.

Kávu bez cukru pijem už dlhšie, teraz si zvykám nesladiť ani meltu (bielu kávu). Čo naozaj bez cukru nevypijem, je čierny čaj. Bylinkové čaje sú "v pohode", čierny mi bez cukru nechce ísť dolu hrdlom.

Keď už, med by mal byť lepší ako klasický cukor. Poteší aj o kúsok nižšia energetická hodnota. Treba ho dať do čaju/kávy až keď trochu vychladne (tá káva, nie med), aby sa tie dobré veci v ňom nezničili. Pozor na napodobeniny medu - upravený tekutý cukor. V Metre to aspoň jasne označili ako invertný cukor.

Na záver - ak niečo bez cukru vyložene nechutí - chcem(e) to vôbec piť ?

 

P.s. Nehovorím, že cukor je sám o sebe zlý - problémom je množtvo. Kto je štíhly, nech si kľudne prisladí.

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

DOMOV

Žena, ktorá prežila Mengeleho pokusy, koncentrák aj pochod smrti

Viola Fischerová zomrela vo štvrtok vo veku 94 rokov.

TECH

Mesiac som žil v inteligentnej domácnosti. A takto to dopadlo

Inteligentná domácnosť je drahá. Slovenským príkazom zatiaľ nerozumie.


Už ste čítali?